Prins en Prinses van de Hoolttuun

Prins Jan de eerste en prinses Beaujolais de eerste.
Tjonge, tjonge, er wordt wat gefeest daar op die tennisbaan.
 
Het Bokbiertoernooi
 
Met 12 man werd dit jaar de bokbieravond gehouden en dat betekende drie rondjes van een half uur en alle banen bezet. De De “vierde ronde” in et Tuunhuus duurde aanmerkelijk langer dan een half uur.
Er werd getennist op het scherpst van de snede, waarbij kaarten bepalen met wie en tegen wie je speelt. Na de drie rondes worden de punten bij elkaar opgeteld, frauduleuze noteringen worden bijgewerkt en daarna volgt de prijsuitreiking.
Het gaat om twee bokbierflesjes, vier of zes, die er te winnen zijn. Auke en Roelf behaalde de derde prijs, Bram de tweede en Jan Dijkstra torende boven ieder en alles uit en ging met de titel Prins van de Hoolttuun en zes flesjes zomerbok naar huis.
 
Wijntoernooi
 
De derde dinsdag van september rijdt de gouden koets door de straten van Den Haag. Op de tennisbanen van TV in et Hoolt wordt diezelfde middag de Prinses van de Hoolttuun uitgeroepen. Wie dat wordt, wordt bepaald door het aantonen van behendigheid met de bal tijdens een aantal potjes tennis, maar niet alleen fysieke vaardigheden bepalen of je een geschikte prinses bent. Daarom dit jaar ook een quiz, waarmee woordkennis en inzicht werden getest.
Na het tennis kwam nog een 5 tal dames in aanmerking om uitgeroepen te worden tot Prinses van de Hoolttuun: Aalsje, Vronie, Lucienne, Reina en Janny O. Met medeweging van de quiz/puzzels, bleek Vronie dit jaar de titel in de wacht te hebben gesleept. Zij kreeg de nieuw ingestelde wisselbeker en mocht een prinsessennaam kiezen (moest wel een wijnsoort zijn). Vronie gaat het komende jaar dus als Prinses Beaujolais de eerste de tennisbaan op.
Samen met haar gevolg (Janny O. werd reserveprinses en Reina de derde in de lijn der opvolging) en de rest van de dames werd volop genoten van de drankjes en hapjes die door de organisatoren (DD dinsdagmiddagteam plus Suze en Baukje) werden verstrekt.
 
 

Ga terug